Space in Space

 

 

 

 

 

 

Existing museum has limitation to be altered, it could because It is inside conservation building, sequence that has been set, or even budget-wise is not suffice. If we could sample typical museum in Florence such as: Accademia, Uffizi, Museo Marino Marini, Innocenti, they have the similarities. Would the museums be loved by its attendance for eternity? Should the museum try something different, correspond to the potential-future-museum-attendance / enthusiast: millenials? On the other side, millenials, have their own needs, excitements, interests. They are not only loving selfies, but also cultural exchange, share experience, immersive narration, personalized and unique experience, be entertained before be educated, group talks, and playful environment. Millenials would be quite selective of what are they going to do otherwise they would get bored easily. Given this case, the one that should try to evolve and adapting is the museum itself. Would the evolution be that hard to do? We proposed something simple with regard to the condition. Space inside space portray the concept of the intervention. It starts with “what if, we try to inject something fresh inside the space? Adding sort of art-installation to the existing gallery, the courtyard, the vacant spaces so it would get more attention”. The next step is considering how can this installation cater the interests and needs of millenials, even to the extent: everyone. Hence, the concept of 5 egg/ ‘capsule’ installation was created: capsule of knowledge to cater people whose interest are the art objects; capsule of comfort for those who need to take a brief break; capsule of discovery for people who is more active learner; capsule of joy for people in need with interaction, to have it in more casual way; and capsule of occurrence as the event space for talks, art performance, small party, rehearsal. ‘Egg’ here is a symbol of curiosity, uncertainty, surprise. You never really sure what is inside until you break it.

For further documentationproposal museo_marino marini